رفتن به بالا

مرکز رسانه ای شورا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • الخميس ۱ ذو القعدة ۱۴۴۵
  • 2024 Thursday 9 May
  • یکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۲
  • کد خبر : 5521
  • چاپ خبر : گزارش معاون شهردار درخصوص حادثه پلاسکو

معاون شهردار تهران با تشریح عملیات اطفا حریق پلاسکو به تمام شایعات مطرح شده پاسخ داد.

به گزارش شورانیوز از تهران ، سید مازیار حسینی در سیصد و بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران درباره حادثه پلاسکو اظهار داشت: در سال ۱۳۴۱ ساختمان پلاسکو در ۱۷ طبقه ساخته شده است.

وی گفت: در روز پنجشنبه ۳۰ دی‌ماه ۷:۵۸ دقیقه اعلام حریق به مرکز فرماندهی آتش‌نشانی می‌شود.

وی گفت: توسط نوارهای ضبط شده بررسی‌های لازم در ۱۶ ثانیه انجام شده است و در ابتدا ۳ ایستگاه به محل حادثه اعزام می‌شوند که حدود ۲ دقیقه زمان رسیدن ایستگاه‌ها به محل حادثه بوده است.

حسینی بیان داشت: حریق از ضلع شمال غربی در طبقه ۱۰-۱۲ شروع شده است و آتش‌نشانان از داخل و بیرون عملیات لازم را آغاز می‌کنند.

وی یادآور شد: با رسیدن به بالابرها در محل حادثه حریق از بیرون اطفاء و نیروهای دیگر نیز از داخل وارد عملیات و اطفاء حریق می‌شوند.

وی افزود: در مرحله اول حریق در ساعت ۹:۳۰ فروکش می‌کند تا طبقه نهم مردم برای خارج کردن اسناد خود وارد ساختمان می‌شوند و نیروهای آتش‌نشانی برای تخلیه ساختمان از حضور مردم اقدام می‌کنند.

وی بیان داشت: به جای آب از فوم و کف استفاده شده است و برای حریق جامدات بهترین مایع برای اطفای آب است که البته نیروهای آتش‌نشانی تخصص لازم را در این زمینه دارند و بهترین روشی که برای اطفای حریق و کاهش دما موجود بوده را استفاده کرده‌اند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در ساعت ۹ مجدداً حریق از طبقات بالاتر آغاز می‌شود. ساختمان پلاسکو براساس مقررات امریکایی ساخته شده بود.  این ساختمان به شدت در مقابل حریق آسیب‌پذیر بوده است.

حسینی بیان داشت: نیروی انتظامی و سازمان آتش‌نشانی شهر تهران تلاش بسیاری برای خروج مردم از داخل ساختمان داشتند.

وی افزود: نهایتاً این ساختمان بلندمرتبه ریزش و تبدیل به یک ساختمان ۲ تا ۳ طبقه شده بود که تبدیل به یک کوهی از آتش بود که تا روز جمعه آتش‌ در زیر این آوار وجود داشت.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه در ۳ شیفت کاری نسبت به آواربرداری اقدام می‌شد، گفت: حرارت بسیار بالا باعث شده بود که حجم آهن‌الات در هم تنیده شده بود.

حسینی بیان داشت: حدود ۲۵ نفر از آتش‌نشانان از طریق پله‌ها خارج شدند. از طبقه پنجم به بالا پله‌ها از یک طرف نبوده است و ریزش‌های اولیه راه‌پله موجب شده بود که بعضی از نیروهای آتش‌نشانی گرفتار شوند.

وی گفت: در ساعت ۱۱:۰۵ دقیقه تخلیه ساختمان پلاسکو اعلام و در ساعت حدود ۱۱:۳۰ دقیقه ساختمان کاملاً تخریب شده بود و در دقایق اولیه شهردار تهران و دیگر دستگاه‌های ذیربط در محل حادثه حضور داشتند و امکانات و تجهیزات مشخص نیز وارد شده بود.

وی گفت: امکانات و تجهیزات لازم بیش از نیاز نیز وجود داشته بود و عملیات آواربرداری با استفاده از تجهیزات عمرانی آغاز شد. با کمک پلیس راهنمایی و رانندگی تغییر خطوط ترافیکی در محدوده انجام شد.

وی یادآور شد: افراد مختلف از جمله معاون اول رئیس جمهور و دیگر دستگاه‌های ذیربط در محل حادثه حضور پیدا می‌کردند.

وی گفت: در ابتدا برای ورود به موتورخانه ساختمان تونل‌هایی زده شد که البته بعضی از اطلاعات وارده غلط بود.

حسینی در ادامه این جلسه اظهارداشت: عملیات از ضلع جنوبی ساختمان فروریخته پلاسکو به سختی و مشکلات بسیاری در حال انجام بوده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بیان داشت: در تمام طول ۹ شبانه‌روز انصافاً یک دقیقه کار متوقف و لنگ نشد و در حین عملیات نیز باز در حال اطفاء حریق‌ها بودیم.

وی گفت: تمامی تجهیزات وجود داشته است که با توجه به اینکه امکان خرابی تجهیزات وجود داشت، پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته بود.

وی گفت: آهن در ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه ذوب می‌شود که آهن‌های حادثه پلاسکو نیز ذوب شده بودند و این موضوع مشهود بود.

حسینی یادآور شد: اقدامات صورت گرفته بدون دستورات قوه قضاییه امکان پذیر نبود که جای تشکر دارد، چرا که همکاری خوبی با ما صورت گرفته بود.

وی افزود: اطلاعاتی داده بودند که افرادی اینجا زنده هستند که ما تلاش بیشتری برای نجات این افراد انجام دادیم ولی از مسیرهایی که به داخل موتورخانه رسیدیم نهایتاً جسد ۴ نفر از افرادی که در آنجا بودند کشف و بیرون آورده شد و اینها در لحظات اول با برخورد آوار از بین رفته بودند.

معاون شهردار تهران گفت: سگ‌های زنده‌یاب و جسد‌یاب نیز به کمک آمده بودند و در این حادثه نیز تاثیرگذار بوده است.

وی افزود: شیرهای آتش‌نشانی در سطح محلات کمک کرد که نسبت به اطفاء حریق خیلی سریع‌تر اقدام کنیم.

حسینی اضافه کرد: در حادثه پلاسکو کاملاً آهن و بتن در هم تنیده شده بود.

معاون شهردار تهران گفت: مردم به صورت داوطلبانه با تهیه غذاهای مختلف به کمک آتش‌نشانان آمده بودند و این نشانه عزم ملی است.

وی گفت: هرکدام از بیل‌های مکانیکی که از آوار خارج می‌شد چندین کپسول و پیکنیک خارج و همین ایجاد یک خطری مضاعف می‌کرد.

معاون شهردار تهران یادآور شد: از روزهای اول شهردار تهران از خانواده شهدا بازدید کردند و مقام معظم رهبری با خانواده شهدای آتش‌نشان در بهشت زهرا دیداری داشتند.

اخبار مرتبط

نظرات

جدیدترین اخبار