رفتن به بالا

مرکز رسانه ای شورا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • الجمعة ۹ ذو القعدة ۱۴۴۵
  • 2024 Friday 17 May
  • شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱
  • کد خبر : 3424
  • چاپ خبر : ضرورت بهره‌گیری از مستندات و تجارب حوزه مدیریت بحران

نماینده شهرداران کشور در شورای سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، در پیامی به مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله، بر لزوم بهره‌گیری از تجربه‌ها و مستندات زمین‌لرزه‌های پیشین در بخش های مختلف، ایمنی ساخت‌وساز، امداد و نجات و بازسازی تاکید کرد.

به گزارش شورانیوز از تبریز ، دکتر صادق نجفی در پیام خود خاطرنشان کرده است: پنجم دی‌ ۱۳۸۲ یادآور زلزله سهمگین بم و جان‌باختن ده‌ها هزار تن از هم‌وطنان است؛ در چنین روزی، کشورمان، یکی از تلخ‌‌ترین دوره‌های خود را تجربه کرد. با این حال، علی‌رغم پیامدهای تلخ این روز، تجربه‌های مهم و ارزشمند آن، در مباحث حوزه مدیریت بحران، بارز است.

وی بافت‌های ناکارآمد و فرسوده را آسیب‌پذیرترین بخش های ساختاری شهرهای کشور توصیف کرد و افزوده است: با توجه به استقرار کشورمان در مسیر کمربند زلزله هیمالیا، سکونت یک سوم جمعیت شهری کشور در بافت‌های فرسوده و حاشیه‌نشینی در ۵۵ هزار هکتار از وسعت کشور، هشداری است که زندگی میلیون‌ها نفر را هر لحظه تهدید می‌کند؛ با این حال، ایجاد تحول در این بخش‌ها تنها با میدان‌داری شهرداری‌ها ممکن نیست.

نماینده شهرداران کشور در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، در ادامه پیام خود، اظهار داشته است: عملیاتی‌ساختن کاربری‌های تعیین‌شده در طرح‌های توسعه شهری توسط دستگاه‌های اجرایی، توجه به اصول پدافند غیرعامل در برنامه‌های ساخت‌‌وساز و اجرای آموزش‌های مستمر در بخش‌های مختلف آمادگی در برابر این مخاطره طبیعی، از جمله مواردی است که می‌تواند حجم عمده‌ای از تلفات را کاهش دهد.

دکتر نجفی تاکید کرد: تجربه‌های امداد، نجات و بازسازی در زلزله‌های رودبار، منجیل، بم، بیرجند، زرند، طبس و ارسباران و همچنین مستندات ثبت شده از مراحل مختلف مدیریت بحران در این زمین‌لرزه‌ها، اسناد ارزشمندی است که می‌تواند در قالب برنامه‌های آموزش، موجب ارتقای آگاهی‌های عمومی و تخصصی شود.

شهردار تبریز با اشاره به این که تبریز، یکی از کانون های اصلی زلزله های مهیب در طول تاریخ بوده است، به اقدامات شهرداری تبریز در این خصوص اشاره کرده و یادآور شده است: توسعه چشمگیر برنامه‌های عمرانی با تحکیم بافت‌فرسوده و اسکان ایمن حاشیه‌نشینان، توسعه پارک های دو منظوره، ارتقای رویکردهای ایمنی و امداد شهری، برگزاری مانورهای تخصصی و دوره‌های آموزشی متناوب، از اقدامات کلی شهرداری تبریز در سال‌های اخیر است که در صورت همراهی سایر بخش‌های اجرایی می‌تواند اطمینان عمومی را در این خصوص افزایش دهد.

وی در پایان با گرامی‌داشت پنجم دی، روز ملی ایمنی در برابر زلزله، از عموم فعالان حوزه مدیریت بحران قدردانی کرد.

اخبار مرتبط

نظرات

جدیدترین اخبار