رفتن به بالا

مرکز رسانه ای شورا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • الإثنين ۱۲ ذو القعدة ۱۴۴۵
  • 2024 Monday 20 May
  • دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۳
  • کد خبر : 6456
  • چاپ خبر : اقدامات زیست محیطی انجام شده در ارتفاعات شیراز بعنوان سند افتخار شورای چهارم

از حوزه معاونت اجرایی و کلیه شهرداران مناطق شهرداری شیراز که به خوبی در مهار و کنترل سیلاب های شهری شیراز موفق بودند تقدیر و تشکر می نمایم .اما بسیار تأسف آور است که به علت عدم توانایی و ضعف ما در سیستم بهره برداری و استفاده مطلوب از بارش های الهی متاسفانه این فرصت گرانبها خساراتی را بر بعضی از شهرستان ها مثل جهرم و داراب نیز واردگرداند.

به گزارش شورانیوز از شیراز ، محمد حق نگر در دویست و پنجمین جلسه علنی شورای شهر شیراز با بیان اینکه در هفته گذشته باران رحمت الهی استان فارس را غرق در نعمت نمود و نگرانی یازده ماهه مردم نجیب و صبور استان فارس و شهر شیراز را از عدم بارش باران تا حدی مرتفع نمود. اما بسیار تأسف آور است که به علت عدم توانایی و ضعف ما در سیستم بهره برداری و استفاده مطلوب از بارش های الهی متاسفانه این فرصت گرانبها خساراتی را بر بعضی از شهرستان ها مثل جهرم و داراب نیز واردگرداند.

وی با بیان اینکه از حوزه معاونت اجرایی و کلیه شهرداران مناطق شهرداری شیراز که به خوبی در مهار و کنترل سیلاب های شهری شیراز موفق بودند تقدیر و تشکر می نمایم از سازمان فضای سبز ومدیریت منابع آب که در اجرای پروژه های مهار و بهره برداری از این نعمت گرانبها نسبتاً موفق بوده اند کمال تقدیر و تشکر را دارم و به استحضار اعضای شورا می رسانم طبق اقدامات انجام شده در ارتفاعات حداقل سی درصد بارش های اخیر به خوبی توسط سازمان فضای سبز و زیباسازی و مدیریت ارتفاعات با ایجاد طرح های آبخیزداری مهار گردیده است. و نگرانی که از تشنگی ۲ میلیون درخت کاشته شده در ارتفاعات داشتیم بحول قوه الهی به کلی برطرف گردیده است. و امیدوار هستیم با اقدامات تکمیلی و اجرای کامل طرح واتر هاروسینگ در سطح شهر شیراز بهره وری مطلوب از بارش های الهی بعمل آید و شهر شیراز بتواند بعنوان یک الگوی مناسب در سطح استان و کشور معرفی گردد.
عضو شورای شهر شیراز گفت : نگاه شورای چهارم به توسعه شهر شیراز به حوزه زیست محیطی یک نگاه ۱۰۰ ساله بوده که برای این منظور اقدامات بسیار موثر و تعیین کننده ای نیز صورت گرفته است و امروز ناظر به ثمر رسیدن بخشی از اقدامات انجام شده می باشیم . و انشاالله طی سال های آینده نتیجه کامل اقدامات انجام شده در ارتفاعات شیراز بعنوان سند افتخار شورای چهارم بر تارک شهر خواهد درخشید.
تسری شیوه نامه ماده ۱۴ در باغات حوزه استحفاظی شهر شیراز
وی افزود ، در اجرای سیاست های زیست محیطی حفظ باغات حوزه استحفاظی بعنوان مهمترین سرمایه شهر از اصلی ترین برنامه شورای چهارم می باشد. و با توجه به کمبود باران و خشک شدن منابع آبی و چاه های موجود لازم است یک تحول اساسی در قانون شورای عالی شهرسازی حاکم بر باغات حوزه استحفاظی بعمل آید.
آنچه که نتیجه عملکرد قانون فوق در باغات حوزه استحفاظی بوده حاکی از انهدام بخش بزرگی از باغات و ایجاد تبعیض بین باغداران می باشد بطوریکه در تقسیم بندی گروه یک و گروه پنج تفاوت های بسیار فاحشی دیده می شود و بعضاً بخش هایی که به آنها اطلاق گروه ۵ گردیده طی سال های گذشته تبدیل به ساختمان های دوطبقه و سه طبقه گردیده و ملک های مجاور که اطلاق گروه یک به آنها می باشد حتی اجازه احداث یک سرویس بهداشتی و دیوار کشی هم به آنها داده نشده است . مقاومت شهرداری در حفظ باغات گروه یک درخور تحسین و قابل ستایش می باشد. اما متاسفانه انگیزه های سودجویانه باعث تخریب باغات از درون شده است لذا احتیاج به یک بازنگری کلی در قانون فوق کاملا مشهود می باشد.

۱٫    کوچه گلخون در ابتدای خیابان قصردشت: این منطقه پرشده از درخت های بسیار انبوه و کهنسال است که اخیرا تفکیک گردیده و دیوارکش شده و به قطعات زیر ۵۰۰ متری تقسیم گردیده است.
۲٫    کوچه ۹۵ قصردشت: کوچه فوق طبق عکس های ماهواره ای یکی از زیباترین و انبوه ترین مناطق باغی شهر شیراز بوده که متاسفانه در زمین گروه یک و گروه پنج آن بسیار نادرست تعیین شده و همین امر باعث شده که کل باغات در کوچه فوق تحت تاثیر قرار گیرد و حاصل اجرای قانون فوق نابودی حداقل ۷۰ درصد باغات موجود شده است.
۳٫    کوچه ۲۸ صرافی: در کوچه فوق و انشعابات آن نیز تفکیک های بزرگی صورت گرفته و حجم زیادی از باغ ها تبدیل به منازل مسکونی سه طبقه و دو طبقه و همکف شده است .
۴٫    کوچه پشت بیمارستان دنا :مساحت نابود شده باغات در این محدوده بسیار زیاد بوده و بخشی هم در حال گرفتن مجوز می باشند که حتی قطعاتی ۳۰۰ متری هم در تفکیک وجود دارد .
۵٫    محدوده بسیار بزرگ تخریب شده توسط بیمارستان کوثر: بیمارستان کوثر با عنوان خیریه بزرگترین لطمه را به باغات قصردشت زده و اخیرا نیز با احداث زیرزمینی بزرگ برای ساختمان پارکینگ کل آب های زیرزمینی باغات را به تاراج داده و ریشه تمام درختان محدوده را خشک نموده است.
۶٫    میدان مطهری و کوچه های منشعب به آن میدان: پروژه هایی که در این منطقه ایجاد گردیده در حال حاضر اثری از باغات زیبای  آن منطقه را باقی نگذاشته است .
۷٫    محدوده بزرگ نیایش که حجم زیادی از باغات تخریب شده: در این محدوده نیز با تخریب باغات منازل گران قیمتی احداث گردیده که ارزش افزوده بالایی ایجاد گردیده است به طوری که اصلا یک باور شده که باید کل باغات موجود تفکیک گردد.
۸٫    و هم اکنون نیز باغ ۳ هکتاری واقع در کوی پزشکان که پوشیده از انبوه درختان شاداب می باشد و در حوزه استحفاظی باغات و جز گروه پنج می باشد جهت تغییر کاربری و تفکیک تشکیل پرونده داده است و مالک قصد تبدیل آن به ۲۶ قطعه ۱۰۰۰ متری دارد. این باغ در کنار باغ های گروه یک قرار داشته و قطعا تفکیک آن اثری نامطلوب بر سایر باغ های کنار خواهد داشت.
محمد حق نگر بیان کرد با توجه به توضیحات فوق تقاضا دارم حداقل شیوه نامه ماده ۱۴ که اخیراً در صحن شورای اسلامی شهر شیراز مصوب گردیده است را جهت کلیه باغات باقی مانده گروه پنج در حوزه استحفاظی باغات تسری داده شود تا حداقل باقی مانده باغات گروه پنج بنحو مطلوب تری در خدمت شهر شیراز قرار گیرد و از انهدام آنها جلوگیری شود.

اخبار مرتبط

نظرات

جدیدترین اخبار